maanantai 19. joulukuuta 2011

Juustikset

Meidän perheen joka jouluinen suussasulava herkku. Siis silloin, kun kerkeän tekemään..


juustosarvet:
9 dl vehnäjauhoja
50 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
250 g voita
2 tl sokeria
2 tl suolaa

täyte:
1 pkt tuorejuustoa makusi mukaan esim. ruohosipuli
paljon juustoraastetta

  • lämmitä maito ja sekoita joukkoon hiiva, mausta suolalla ja sokerilla
  • nypi jauhot voin sekaan
  • sekoita ainekset keskenään 
  • anna turvota noin tunnin ajan
  • sekoita täyteainekset keskenään
  • leivo taikinasta pyöreitä lättyjä ja jaa ne kahdeksaan osaan
  • lisää osasten leveämpään päähän täytettä ja rullaa huolellisesti kiinni aloittaen leveämmästä päästä(paistaessa täyte tulee ulos, jos jää reikiä)
  • voitele munalla
  • paista 200 asteessa niin kauan että sarvet ovat kullanruskeita(olisikohan 12 min?)
  • namiiii!

    1 kommentti:

    1. Slurpsis. Nàitàpà voiskin joulunpyhinà tehdà, kiitos muistutuksesta!

      VastaaPoista